Twoje wyjątkowe miejsce w sieci!
Uroda, moda, związki, zdrowie i wiele więcej!

homecontact

Tags

Artykuły

Ciasto w 5 minut - czy to możliwe?

W każdym z nas budzi się czasem ogromny apetyt na coś słodkiego. Co zrobić, gdy akurat nie mamy nic pod ręką, a ochota jest tak wielka, że nie damy rady zaczekać zanim upieczemy jakieś ciasto? Jest na to jest sposób. Ostatnio bowiem coraz większą furorę robią wypieki z mikrofalówki gotowe już w 5 minut!
Fotolia 85371944 Subscription Monthly XL
W Internecie możemy znaleźć wiele przepisów na te cuda. Ich zaletą, oprócz błyskawicznego przygotowania, jest mała liczba składników. W momencie, gdy zapragniemy skosztować czegoś słodkiego wystarczy, że zmieszamy ze sobą odpowiednie produkty i otrzymamy gotowy deser. Największym powodzeniem cieszy się ciasto czekoladowe, na które znajdziemy najwięcej przepisów. W zależności od wielkości porcji, którą chcemy uzyskać potrzebujemy jedynie:
- jajek
- mąki
- cukru
- kakao
- oleju
- mleka
- proszku do pieczenia

Wszystkie te składniki roztrzepujemy widelcem i wkładamy do mikrofalówki na największą moc. Trzymamy je tam ok. 3 minuty. I tak, w ten dziecinny sposób możemy delektować się smakiem już znacznie dłużej. W zależności od naszych preferencji możemy wzbogacać przepis poprzez dodanie, np. bakali czy suszonych owoców. Takie rozwiązanie sprawdzi się świetnie w przypadku wizyty niezapowiedzianych gości. Wystarczy, że odpowiednio udekorujemy nasz wypiek cukrem pudrem, orzechami, posypką czy polewą owocową. 

Jak głosi powiedzenie - najprostsze sposoby są najlepsze. W tym przypadku sprawdza się ono idealnie. Upieczenie bardziej wyszukanych deserów zostawiamy na później, gdy znajdziemy dłuższą chwilę i chęci, żeby zaszaleć w kuchni. Tymczasem przeczytanie tego artykułu zajęło Ci mniej więcej tyle czasu co przygotowanie wypieku z mikrofalówki. Zatem do dzieła! Kolejny możesz już czytać z ciastem w ręku. 





Podziel się:

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn